DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • Firma Hakkında: Sistemi satın aldığınız firma üretici mi? tali bayi mi? aracı mı? Yaşayacağınız problemde muhattap bulmak için bu çok önemli. Unutmayalım plastik doğramacılar, demir doğramacılar, küpeşteciler, dekorasyoncular, pvc doğramacılar, penciler CAMBALKON cu değildir.CAMBALKON kendi başına ayrı ve hassas bir iştir.

  • Tekerlekler: Sistemin en önemli mekanizması olan tekerlekler demir mi? plastikmi? paslanmaz çelikmi? iyi araştıralım. ömür boyu paslanmazlık garantisi olan polyemid kaplamalı çelik rulman kullanılmasına dikkat edelim.Aksi takdirde sistem max. 2 yıl içerisinde sürtünmelere, aşınmalara ve hatta teker arızalarına başlayacaktır..

  • Cam Arası Fitiller: Çift fırçalı alüminyum fitil olmasına dikkat edelim.İyi bir yalıtım için bu detay çok önemli.Piyasada 3 ten fazla kalitede alüminyum fitil kullanılıyor.Birinci sınıf olup olmadığını sorgulayalım..

  • Kıl Fitiller:  Genelde sistemin baza (camların altında) olurlar. oradan soğuk, yağmur, rüzgar ve toz gibi dış etkenlerin girmesini engelleme maksatlı kullanılır.1200 lük seri olmasına ve kıl fitllerin sık ve dik markalı fitil olup olmadığını soralım.Bir yıl sonra dökülmüş bir kıl fitil, sisteminizin yalıtımını %30 düşürücektir.

  • Profiller: Kaç mm. et kalınlığında olduğuna ve pres malzemenin birinci sınıf alüminyumdan çekilmiş olmasına dikkat etmek gerekir. Kötü bir hammadeden çekilmiş ( hurdalardan) alüminyum profillerin dayanıklılığı ve boya tutuşu zayıftır. Sistem ömrünü önemli derecede etkiler..

  • Montaj Slikonları: Montajda Silikon mu Çekomastik mi kullanılıyor buda çok önemli... Bir tüp silikonun dört tüp çekomastik satın aldığını unutmayalım.Maliyeti düşürmek için gözle görünmeyen şeylerdir bunlar ama cambalkon sistemini satın aldıkdan sonra her yağmurdan sonra silikon çekmek zorunda kalmamak için dikkat edilmesi gerekir..

  • Kilitler: Sisteme özel Kilitler olup olmadığınıda soralım. Derme çatma piyasadan satın alınıp emanet gibi sisteme vidalanan kilitlerden uzak duralım.